sâmbătă, 18 septembrie 2010

Zone 4: Fight District - MMO Sport

Publisher: OGPlanet
Numar de jucatori: MEDIU
Grafica: CALITATE MEDIE
Tip: MMO
Site oficial: ZONE 4:FIGHT DISTRICT

Zone 4: Fight District este un MMO 3D, cu variate moduri de joc si o multime de stiluri de arte martiale de stapanit. Zone 4: Fight District ofera un story mod in care jucatorii pot lucra impreuna pentru a termina stagii. Lupta pentru ca sa ajungi in top, cu pana la 32 de jucatori pe meci.

Zone 4: Fight District este ultimul MMO de la OGPlanet care reuseste sa iasa in evidenta. Jocul ofera misiuni co-op, si lobby pe baza de PvP. Adaugati la acestea gama larga de stiluri de lupta si Zone 4: Fight District iese in evidenta ca un MMO de profunzime, care este usor de jucat, dar dificil de a stapanit.


Clientul Zone 4: Fight District are in jur de 500 MB, ceea ce il face usor de descarcat si jucat. In timp ce grafica nu este spectaculoasa, stilul animat ajuta la imbunatatirea marginilor brute. Grafica si gameplay-ul in Zone 4: Fight District sunt mai realiste in comparatie cu alte jocuri de lupta bazate pe anime ca 'Lost Saga' sau 'GetAmped 2'. Exista sase caractere din care poti alege, trei de sex masculin si 3 de sex feminin. Fiecare variaza in varsta si aspect. Unele caractere sunt mai musculoase decat altele, dar toate au aceeasi selectie mica de optiuni de personalizare. Jucatorii pot alege din cate 3 stiluri de coafura, camasi, pantaloni si culori de pantofi. Zone 4: Fight District permite jucatorilor sa aleaga fie negru sau alb ca tonul pielii lor. Optiuniile de personalizare nu sunt foarte in detaliu in timpul crearii de caractere, dar exista o multime de stiluri de par, haine si alte accesorii disponibile in-game. Mai important, jucatorii trebuie sa decida daca personajul lor e Street Fighter sau Rush Fighter. Street Fighterii se concentreaza pe oprirea atacurilor si se pot specializa in Tae Kwon Do, Box sau Muay Thai atunci cand ajung la level 10. Alternativ, Rush Fighterii sunt specializati in atacuri ofensive si pot stapanii Wresling-ul, Judo sau Hapgido. Fiecarui cont ii este atribit doua sloturi de caractere pe server in asa fel incat jucatorii pot experimenta ambele variante. Sloturi aditionale de caractere sunt disponibile.


Un tutorial optional explica controalele jocului si recompenseaza experienta si Zen(moneda din joc). Noii jucatori sunt incurajati sa urmeze tutorialul, care poate fi revizuit in orice moment. Toate aspectele de gameplay ale jocului sunt controlate cu ajutorul tastaturii. Cele mai importante trei abilitati sunt standard attack(D), grab attack(S) si dodge(A). In plus fata de acestea exista trei atacuri speciale: basic(Q), combo(W) si extreme(E). Atacurile speciale consuma SP si exceleaza in situatii diferite, pe care le explica tutorialul. Apoi, jucatorii sunt invatati cum sa atace doi inamici in acelasi timp folosind atacul dublu sau grab attack(S) si cum sa lucreze in echipa cu un aliat impotriva unui adversar. Item-urile pot fi activate sau dezactivate in Zone 4: Fight District, dar important de stiut e cum trebuiesc acestea folosite. Lazi maro care contin power-up-uri apar pe intreaga harta si pot fi ridicate si utilizate folosind tasta 'F'. Chiar si in jocuri fara item-uri activate, stagiile vor contine diferite arme care pot fi ridicate. Ultimul pas din tutorial este de a lupta impotriva boss-ului 'Speak Man'. Completarea tutorialului aduce caracterul la level 3.


Lumea din joc in Zone 4: Fight District este formata din mai multe districte, fiecare cu peste o duzina de canale. Jucatorii sunt liberi sa se deplaseze intre canale si districte, care sunt medii persistente. Din aceste aceste medii persistente jucatorii acceseaza arena PvP si etapele cooperative denumite 'arcade'. De asemenea, imprastiate in jurul acestor zone sunt comercianti, cutii de depozitare, tabele de clasament, jocuri de noroc, precum si alte obiecte cu care se poate interactiona. Primul loc pe care noii jucatori ar trebui sa il viziteze este zona de vanatoare marcata de o pictograma albastra pe harta. Zona de vanatoare este compusa din mai multe domenii mari umplute cu inamici pe care sa ii omori. Nu exista nici un obiectiv real in zonele de vanatoare si este mult mai usor sa castigi experienta si Zen in ele decat sa completezi etapele arcade. Prin combinarea sagetilor cu diferite atacuri, jucatorii isi pot extinde pe scara larga miscarile disponibile. Jucatorii pot vedea o lista completa a aptitudinilor disponibile in camera lor, care este accesata prin apasarea tastei F6 sau butonul corespunzator din dreapta jos a ecranului.


Atunci cand jucatorii sunt gata sa abordeze o etapa arcade co-op, ei trebuie sa formeze un grup si sa intre in una din masinile de teleportare marcate pe harta. La un stagiu pot lucra impreuna pana la 4 jucatori, si cel mai bine e de a merge ca o echipa completa. Este posibil sa joci singur modul arcade, dar inamicii sunt destul de dificili. Jucatorii vor murii de mlte ori chiar si in stagiile incipiente. Fiecare arcada are tema proprie cu unele din cele anterioare incluse: un hotel, un parc si un cartier din centrul orasului. Fiecare zona arcade are un boss si vine cu recompense la finalizare. In timp ce jucatorii progreseaza ei vor putea sa cumpere haine noi si stiluri de coafura. Competente noi pot fi achizitionate, de asemenea si modernizate cu ajutorul Zen.


Exista o multime de facut in Zone 4: Fight District, dar cel mai mportant aspect al gameplay-ul este modul de scandalagiu lobby-based. Jucatorii pot gazdui sau pot participa in meciuri cu suport de la doi pana la opt jucatori. Exista doua moduri de joc de baza, deathmatch si supravietuire. In deathmatch, individual sau in echipa se concureaza pentru a vedea cine face cele mai multe kill-uri intr-un timp dat. In modul de joc supravietuire conteaza ce individ sau echipa a ramas in picioare la final. Fiecare mod din cele doua poate fi setat pe single(FFA) sau pe echipa. In timp ce controalele din Zone 4: Fight District sunt simplu de inteles, va dura cateva runde pentru a va obisnuii cu jocul. Comunitatea tinde sa favorizeze meciurile in echipa astfel incat noi jucatori vor avea aliati pe care sa conteze. Partea proasta a acestui lucru este faptul ca doi sau mai multi jucatori care lucreaza impreuna vor putea sa omoare un jucator neexperimentat fara ca el sau ea sa observe macar. Din fericire, jucatorii iau respawn dupa cateva secunde in modul deathmatch. O problema mai mare pare a fi dezechilibrul dintre level-uri. Jocul permite gazdelor sa comute auto-balance, dar acest lucru nu rezolva problema deoarece cel cu 10 level-uri mai mare ca tine te poate nimicii in timp ce coechipierul tau, apropiat in level cu cel care te ucide e ocupat cu alti inamici.


Zone 4: Fight District este inca un joc nou - cel putin in SUA. Zone 4: Fight District este realizat de coreeni si are nevoie de cateva imbunatatiri. Cum jocul se muta de la beta la versiunea finala, multe din aceste probleme vor fi fara indoiala remediate. In primul rand, nu exista nici un motiv bun pentru care un ecran de notificarea pop-up apare de fiecare data cand cineva se uneste cu clanul din care faci parte. Unele traduceri in engleza au nevoie de munca. Gameplay-ul necesita mai multa tehnica si lucru in echipa decat la alte jocuri de acest fel, lucru care poate fi vazut ca un punct forte sau o slabiciune. Faptul ca exista mai multe de facut decat doar lupta cu alti jucatori este un plus, dar unele din zonele PvE, mai ales zona de vanatoare sunt parca prea mecanice. Aceste aspecte sunt minore si nu ar trebui sa opreasca fanii genului sa se bucure de un joc excelent.

Zone 4: Fight District este un joc MMO versatil cu moduri de joc PvE si PvP. Lucreaza impreuna cu echipa ta pentru a trece de stagii in stil beat'em up sau muta actiunea in arena cu lupte bazate pe echipa sau FFA. Zone 4: Fight District este usor de invatat dar dificil de stapanit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu