miercuri, 22 septembrie 2010

World of Tanks - MMO Shooter

Publisher: Wargaming.net
Numar de jucatori: MARE
Grafica: CALITATE INALTA
Tip: MMO
Site oficial: WORLD OF TANKS

World of Tanks este un MMO 3D shooter unde jucatorii preiau controlul asupra tancurilor din al doilea razboi mondial. Gameplay-ul in World of Tanks necesita lucrul in echipa si strategie. Jocul are peste o suta de tancuri din care poti alege si bataliile sunt date de maxim 60 de jucatori, astfel ca World of Tanks ofera conflicte de proportii epice.


World of Tanks a fost comandat in 2009 si pus in functiune in a doua jumatate a anului 2010. Shooter-ul cu tancuri este dezvoltat de Wargaming.net, un publisher din Rusia care a mai realizat o serie de alte jocuri video cu tematica istorica. World of Tanks este primul lor joc free-to-play. World of Tanks are o grafica excelenta, e usor de jucat si are o multime de caracteristici de personalizare.


World of Tanks este situat in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar de asemenea, cuprinde si anii precedenti si anteriori acestui conflict infam. Toate vehiculele, echipamentele si mediile sunt exacte si sunt inspirate istoric din perioada 1930-1950. Dimensiunea clientului e de peste 1 GB, dar nu va dura mult timp pentru a-l descarca pentru ca sunt furnizate mai multe link-uri directe de download. Jucatorii se logheaza folosind adresa lor de email si nu trebuie sa-si faca griji vizavi de crearea de caractere. Toti jucatorii noi incep jocul cu un MS-1 sovietic si un Leichttraktor de productie germana. Aceste sunt tancuri usoare care nu se descurca prea bine in combat, dar sunt destul de versatile pentru ca jucatorul sa intre in feeling-ul jocului. Nu exista nici un tutorial sau runda trial de care sa va faceti griji. Jucatorii pot face un click direct pe butonul mare de batalie de culoare rosie din partea de sus a ecranului si lupta incepe.


Desi World of Tanks este mandru de precizia sa istorica, nu lasa istoria sa stea in calea gameplay-ului. Jocul este usor de jucat, dar dificil de stapanit. Toate meciurile implica doua echipe adverse de pana la 30 de jucatori fiecare, un total de 60 de jucatori per meci. Modul cel mai comun este deathmatch-ul in echipa, in care jucatorii sunt repartizati aleatoriu intr-o echipa inainte de a incepe runda. Alte moduri includ capturarea steagului si deathmatch-ul clean, dar noii jucatori se vor gasi in general in modul standard de deathmatch in echipa. World of Tanks sustine o serie de rezolutii si ofera jucatorilor patru setari grafice. Exista, de asemenea, o optiune de a juca in fullscreen sau in fereastra. Acest lucru este foarte util, deoarece noii jucatori vor petrece mult timp fiind morti, asteptand ca runda sa se termine. Avand World of Tanks deschis intr-o fereastra va permite jucatorilor sa navigheze pe web in timpul asteptarii. Ca in NavyField, un alt MMO cu tematica de razboi, incepatorii se vor trezii morti cu o singura lovitura, de cele mai multe ori fara sa se astepte. Acest lucru poate fi frustrant, dar nu uitati ca World of Tanks vrea sa fie un joc realist. Acest lucru inseamna ca nu poti sa te astepti la o minune daca ataci singur baza inamicului. In schimb, jocul presupune munca in echipa, utilizarea terenului si capturarea de adversarii.


Modul de joc din World of Tanks a fost inspirat de cambatul bazat pe tancuri din World War 2 Online, un MMORPG pe baza de abonament care are cativa ani vechime. Fanii seriei Battlefield vor vedea asemanarile. Tancurile au un rol important in Battlefield 1942, si sunt prezente si in recentul Battlefield Heroes. In jocurile Battlefield, mecanica tancurilor era aproape ca intr-o arcada, si World War 2 Online a fost un pic prea complicat. World of Tanks este in mijlocul acestor extreme. Tancurile sunt usor de controlat, dar exista o multime de optiuni de personalizare a acestora. Jucatorii muta tancurile cu WASD si controleaza camera si turela tancului cu mouse-ul. Vizualizarea implicita este la persoana a treia, dar poate fi usor schimbata folosind rotita mouse-ului. Jocul foloseste un sistem interesant de tintire care face ca tinta sa se departeze sau sa se apropie in functie de actiuniile jucatorului. In timp ce se deplaseaza, tinta tancului se extinde ceea ce face dificila lovirea unei tinte din miscare. Dupa ce tancul se opreste, tinta incepe sa se micsoreze facand mult mai practic atacul. Tancurile de inceput tind sa se miste incet, asa ca deplasarea pe harta ar putea dura ceva vreme. Hartile sunt suficient de mari pentru a permite miscarea si ambuscadele, dar nu atat de mari incat sa devina imposibila miscarea de la un capat la altul. Un meci se incheie fie atunci cand o echipa este distrusa sau cand o echipa reuseste sa captureze baza celeilalte. In World of Tanks nu exista respawn. In cazul in care tancul unui jucator este distrus, acesta trebuie sa stea pe spectate pana cand runda se incheie.


La sfarsitul fiecarei runde jucatori sunt recompensati cu experienta si credite indiferent daca acestia castiga sau pierd. Creditele sunt moneda principala in joc si pot fi utilizate pentru a achizitiona tancuri noi, membrii NPC de echipaj, sau piese noi pentru tancuri. Exista cinci tipuri de vehicule: usoare, grele, distrugatoare de tancuri si SPG(artilerie). In plus, fiecare vehicul are sloturi multiple, inclusiv turela, sasiu, motor, si porturi pentru arme. Exista 2-6 versiuni de fiecare parte, pentru fiecare vehicul. Doar cumpararea acestor parti sau vehicule nu este de ajuns, jucatorii trebuie sa foloseasca punctele de experienta pentru a cerceta tehnologiile adecvate. Fiecare factiune are propria ei tehnologie. Asta inseamna ca cel mai bine te concentrezi pe una din cele 3: tancurile americane, germane sau sovietice. Distribuirea de puncte in toate cele trei factiuni va incetinii procesul de accesare a tancurilor puternice si a pielelor noi. Chiar si dupa prima lor runda, jucatorii vor putea incepe modernizarea tancului lor. Cel mai bun loc pentru a incepe modernizarea sunt upgrade-urile la motor si senile pentru ca acestea influenteaza viteza de miscare.


Pe langa achiziţionarea de tancuri si piese de schimb, jucatorii trebuie sa recruteze membri ai echipajului pentru a popula vehiculele lor. Membrii echipajului vin in patru tipuri: comandant, incarcator, operator radio si conducator. Ei castiga experienta in timp si devin din ce in ce mai buni la rolul pe care il au. Incarcatorul ajuta la scaderea timpului dintre lovituri, conducatorul mareste viteza de deplasare, operatorul radio mareste raza de actiune a mini hartii si comandantul imbunatateste tirul. Jucatorii incep cu un echipaj complet pentru tancurile lor, dar trebuie sa angajeze personal recrutat pentru a popula tancuri suplimentare. Exista, de asemenea mai multe tipuri de munitie, cum ar fi munitia perforanta si explozivi puternici. Fiecare tip de munitie are mai multe variante, dintre care unele costa aur. Munitia nu este infinita in World of Tanks! Jucatorii vor trebui sa refaca stocul dupa fiecare runda sau risca sa ramana fara munitie in timpul combat-ului.


Ca si in Battlefield Heroes, poate fi dificil pentru tine si pentru prietenii tai sa intrati in acelasi joc. Sigur, jucatorii se pot adauga reciproc ca prieteni si sa incerce sa intre in acelasi joc, dar problema cu acest lucru este cat de repede se incarca meciurile in World of Tanks. Aceasta este o marturie a popularitatii jocului, dar se poate dovedi frustrant. Lipsa unui sistem de lobby traditional cu siguranta grabeste procesul de gasire a unui joc, dar vine pe cheltuiala sa proprie. O alta mica plangere are in vizor tragerea. Este greu de spus unde o sa aterizeze un proiectil, ceea ce este realist, dar face ca aiming-ul sa fie dificil. Daca stiu unde a lovit ultimul meu proiectil atunci il pot calibra mai bine pe urmatorul. Noii jucatori trebuie sa se asteapta sa moara foarte mult, fara prea multe kill-uri. Artileria inamica se poate dovedi a fi frustranta, deoarece aria lor le permite sa faca kill-uri fara a fi vazuti. Este grozav sa vezi cele trei natiuni majore reprezentate in World of Tanks, dar ar fi fost frumos sa putem vedea unele tancuri din partea britanicilor, italienilor sau din partea altora.


World of Tanks este un MMO shooter bazat pe tancuri. Participa la lupte masive de 30v30 jucatori, sau personalizeaza unul din sutele de tancuri pe care World of Tanks le ofera. Te poti bucura de acest joc jucand-l in rafale scurte sau facand parte dintr-un clan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu