vineri, 17 septembrie 2010

Zu Online - MMORPG Fantezie

Publisher: IGG
Numar de jucatori: MIC
Grafica: CALITATE MEDIE
Tip: MMORPG
Site oficial: ZU ONLINE

Zu Online este unul din cele mai avansate grafic MMORPG-uri de la IGG. Grafica nu este la fel de impresionanta ca la 'Voyage Century', dar Zu Online lasa in urma jocuri MMORPG ca: 'Tales of Pirates', 'Angels Online', 'Wonderland Online', 'Myth War 2 Online' sau 'Godswar Online'. Zu online incearca sa fie original cu o deschidere cinematografica care explica intriga jocului. Puteti viziona filmuletul mai in jos:


In crearea caracterelor Zu Online este un pic diferit decat alte MMORPG-uri, jucatorii incep prin selectarea unei mascote din 12 posibile. Aceste mascote sunt animale mici, care reprezinta cele 12 ore ale ceasului chinezesc. Probabil ati auzit de ei inainte: Rat, Dragon, Bull si asa mai departe... Efectul acestor mascote pare a fi dublarea ratei de experienta in fiecare zi in timpul orei pe care o reprezinta. Daca aveti de gand sa jucati Zu Online pentru o perioada mare de timp ar trebuii sa alegeti mascota care reprezinta ora cea mai probabila la care sunteti online si jucati. Urmatorul pas este selectarea nationalitatii dumneavoastra si statul de resedinta. Acest lucru poate parea ciudat, dar Zu Online chat permite jucatorilor sa interactioneze la nivel global cu membrii din propria lor tara si nationalitate. Informatiile pe care le-ai completat pot fi modificate ulterior prin utilizarea unui "inversator de nationalitate" achizitionat in joc.


Inainte de a alege clasa lor, jucatori trebuie sa decida in care dintre cele trei factiuni aflate in conflict vor sa adere: Wu, Tai, sau Xun. Fiecare factiune este in razboi cu celelalte doua, astfel decizia ta va determina cu cine vei lupta, daca te decizi sa participi la PvP(player vs. player) mai tarziu. Lasand toate acestea in spate, ultimul pas este selectarea clasei tale. Cele cinci alegeri sunt: Swordsman, Bead Fairy, Moon Maiden, Sun Warrior si Summoner. Bead Fairy si Moon Maiden sunt de sex feminin, in timp ce celelalte trei caractere sunt de sex masculin. Nu exista optiune pentru a selecta sexul, in schimb fiecare clasa are 5-7 stiluri de par si o unealta de selectare a culorii parului. In general, crearea de personaje in Zu Online este acceptabila, toate lucrurile unice si originale  compenseaza incapacitatea de a selecta sexul.


Orice faci in Zu Online, asigura-te ca vorbesti cu toate personajele NPC cu semn de exclamare rosu deaseupra capului. Facand quest-uri este de departe cel mai bun mod de a creste in nivel si urmand quest-line-ul vei putea fi de level 15 chiar si intr-o singura ora. Exista doua locatii depinzand de clasa pe care ati ales-o, dar ambele au un domenii similare. Zu Online ofera atat miscare de la tastatura cat si de la mouse ca un bonus. Jocul incepe cu o caseta de dialog NPC deja deschisa si prin acceptarea ei, vei fi transportat cu avionul la un alt NPC. Zborul in acest fel este modul cel mai eficient de transport. Fiecare domeniu are mai multe NPC-uri care, in schimbul a unei mici taxe va permit sa zburati la o locatie in apropiere. Asigura-te ca vorbesti cu toate NPC-urile din apropiere, dar nu te deranja sa citesti ceea ce au de spus. Textul este de obicei lung, plictisitor si prost tradus. In schimb, trebuie doar sa deschizi 'quest log-ul'(L) si sa faci click pe 'obiectivul quest-ului'(evidentiat cu verde). Acest lucru te va muta automat unde vrei sa mergi fie ca e un NPC sau un 'monster spawn'. Rata de experienta in Zu Online prin quest-uri este mult mai mare decat cea din grinding. In cazul in care un monstru reprezinta 50 experienta, un quest ucigas care cere sa ucizi 10 monstrii va produce 1500-2000 experienta. La dracu, veti creste in nivel doar vorbind cu anumit NPC care sta alaturi altuia...


La inceput rata de experienta bogata te poate pastra interesat si in priza dar in cele din urma gameplay-ul destul de plicticos se arata. Aproape ca nu exista nici o provocare cand lupti cu monstrii, level 1 este de ajuns pentru a-i infrange cu doar 2-3 lovituri sau mai putin. Miscarea automata catre obiectivele quest-urilor si transportul usor intre locatii mentin ritmul insa combatul in sine este cam plictisitor pentru primele 30 de level-uri.


Zu Online este in general un joc bine realizat, interfata este bine organizata si jucatorii pot utiliza chat-ul local, prin mesaje private(whispers) sau pot trimite mesaje catre toata factiunea din care fac parte, jucatorilor din aceeasi tara, stat sau de pe tot globul(cu plata). Principala moneda din joc 'bones' este usor de dobandit insa exista inca 3 monede: silver, shells si gold. Zu Online are un aspect grafic unic ce ii ofera look-ul unei benzi de desene animate orientale. Acest aspect oriental, fara indoiala va descuraja unii jucatori in timp ce altii il vor indragi. Cel mai mare inconvenient al jocului este simtamantul de singuratate: cand intrii intr-o noua zona primul lucru pe care il observi sunt sutele de monstrii identici umbland de colo in colo fara alti jucatori... Alt inconveninet sunt cantitatea mare de mesaje din sistem. Un mesaj de la GM se deruleaza constant in partea de sus a ecranului in timp ce un text cu font mare de culoare albastra anunta de fiecare data cand un jucator a completat un quest de importanta majora sau a invins vreun boss.

Un setting unic si cresterea in level rapida fac din Zu Online un joc MMORPG online destul de interesant insa in cele din urma numarul mic de jucatori si combat-ul repetitiv il fac plictisitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu